Block House

Separating the nearby road to the north from the woodlands to the south, this linear home creates a place where a couple and their dog can appreciate the mountain setting.  Views, daylight, and breezes flowing through carefully considered gaps in a composition of stacked blocks, offer an intimate relationship with the natural surroundings.  Thick walls provide thermal protection, niches for occupation, and a heightened sense of shelter.  A sunny terrace, with steel trees supporting a canvas canopy, adapts to seasonal occupation.  This sustainable residence promotes a relationship with nature, employs efficient construction, and offers an environment for “aging in place.”

Coffey_Arch_001_0055
Coffey_Arch_001_0055
press to zoom
Coffey_Arch_001_0074
Coffey_Arch_001_0074
press to zoom
Coffey_Arch_001_0070
Coffey_Arch_001_0070
press to zoom
Coffey_Arch_001_0064
Coffey_Arch_001_0064
press to zoom
Coffey_Arch_001_0006
Coffey_Arch_001_0006
press to zoom
Coffey_Arch_001_0001
Coffey_Arch_001_0001
press to zoom
Coffey_Arch_001_0016
Coffey_Arch_001_0016
press to zoom
Coffey_Arch_001_0085
Coffey_Arch_001_0085
press to zoom
Coffey_Arch_001_0057
Coffey_Arch_001_0057
press to zoom
Coffey_Arch_001_0049
Coffey_Arch_001_0049
press to zoom
Coffey_Arch_001_0053.jpg